MEDISPRING

Over Medispring

Onze geschiedenis, onze waarden & ons team

Onze geschiedenis

Van een utopie naar meer dan 2.200 zorgverleners

Medispring is ontstaan ​​uit de wens van artsen om hun IT-onafhankelijkheid te waarborgen. In de afgelopen tien jaar heeft de medische software-industrie een onophoudelijke reeks overnames doorgemaakt. Deze voornamelijk door grote multinationale groepen, vaak ondersteund door buitenlandse investeringsfondsen. Elke overname dwong zorgverleners om van software te veranderen, ongeacht hun tevredenheid en gewoonten.

Begin 2018, opnieuw geconfronteerd met een nieuwe overname, gaf een groep artsen er de voorkeur aan om hun lot in eigen handen te nemen en vanaf nul een software te creëren die aangepast is aan hun behoeften. Zo werd Medispring geboren (hier links een foto van de eerste Algemene Vergadering).

In 6 maanden tijd verzamelden honderden medewerkers zich rond de tafel om het gezamenlijke project Medispring uit de grond te stampen en de eerste versie van de software te lanceren.

Drie jaar later werd Medispring een software goedgekeurd door het RIZIV. In voortdurende ontwikkeling helpt Medispring dagelijks meer dan 2.200 zorgverleners. De kracht ervan: gecreëerd door en met zorgverleners om zo goed mogelijk aan hun behoeften te voldoen.

Onze missie

De missie van Medispring: zorgverleners software aanbieden die gemakkelijk te gebruiken is en hen helpt om zich te concentreren op hun patiënten. Onze software is ontworpen en gemaakt door zorgverleners, met als doel hun IT-onafhankelijkheid van grote softwarebedrijven te waarborgen.

Onze Raad van Bestuur

Ontdek hieronder de leden van de Raad van Bestuur van Medispring. Deze is, conform met de statuten en het Huishoudelijk Reglement (R.O.I.), voornamelijk samengesteld uit zorgverleners; er zijn maximaal 3 plaatsen gereserveerd voor profielen uit het bedrijfsleven.

Ons operationeel team

Ontmoet enkele van onze verantwoordelijken 

David Frenay

Voorzitter

David trad in maart 2020 toe tot de coöperatie Medispring, verleid door de waarden en de missie van het project. Hij is burgerlijk ingenieur in biomedische technologie, behaalde een master in management aan de Louvain School of Management en behaalde ook een master in natuurkunde. Hij begon zijn carrière door een spin-off van UCLouvain op te richten als CTO en vervolgens als CEO. Na de overname van dit bedrijf in 2018 werd David CTO van een spin-off van het Universitair Ziekenhuis in Luik, actief in de uitwisseling van medische beeldvorming (Osimis). Daarna trad hij in 2020 toe bij Medispring als Manager.

Dr Pierre-Michel Marchand

Bedrijfsdeskundige

Pierre-Michel, afgestudeerd in 2003, heeft ervaring in de algemene geneeskunde zowel solo als in een groepspraktijk. Hij vervoegde Medispring in november 2019 in de Raad van Bestuur en binnen het technische team met Dr Frédéric Dujardin.
Dankzij zijn kennis vanop het terrein brengt Pierre-Michel een medisch perspectief naar het technische team. Hij luistert naar verzoeken van gebruikers om Medispring verder te ontwikkelen als software "door zorgverleners, voor zorgverleners" en waarvan de uiteindelijke begunstigde de patiënt is.
Daarnaast investeert hij zich ook stapsgewijs in de opleiding van gebruikers en groepsleiders.

Dr Muriel Mernier

Bedrijfsdeskundige

Muriel, afgestudeerd als huisarts in 1997, heeft al meer dan 20 jaar ervaring in medische thuiszorg, gezinsplanning en in een ziekenhuisomgeving (spoedgevallen, traumatologie). Momenteel werkt ze in een multidisciplinair centrum.

Muriel heeft in het verleden geholpen bij de ontwikkeling van verschillende medische software. Ze helpt Medispring nu dagelijks om te luisteren naar de behoeften van artsen en andere zorgverleners om zo Medispring verder te ontwikkelen.

Damien Richard

Technische verantwoordelijke

Damien is computeringenieur en heeft meer dan 20 jaar ervaring in softwareontwikkeling, architectuur, product- en teammanagement. Hij besteedt bijzondere aandacht aan de behoeften van gebruikers. Aangetrokken door de missie van Medispring en de uitdagingen vervoegde Damien het Medispring-team in mei 2020.

Françoise Vandenbosch

Verantwoordelijke support

Françoise kwam in juli 2020 bij Medispring terecht, gedreven door de waarden van de coöperatie. Met meer dan 20 jaar ervaring in commerciële en communicatiefuncties brengt zij haar oplossingsgerichte benadering naar gebruikers en zorgt zij voor het goed functioneren van het support team.

Benoît Heins

Financieel adviseur

Benoît Heins vervoegde Medispring als financieel adviseur in februari 2020. Benoît is een een sales engineer die 17 jaar gewerkt heeft als financieel controleur bij de beursgenoteerde groep Zetes. Hij brengt zijn expertise om de budgettaire, financiële en boekhoudkundige opvolging van de coöperatie te verzekeren.

Onze partners

Naast haar medewerkers en coöperatoren kan Medispring bestaan en groeien dankzij enkele financiële, wetenschappelijke en technische partners.
We willen hen hierbij van harte bedanken:

Medispring : een multidisciplinair
en coöperatief project 

Het ADN van Medispring is de samenwerking van zorgverleners die een software ontwikkelen voor artsen en waarvan zij eigenaar blijven. Dit betekent onder andere dat:  

Uw bijdrage wordt 100% geïnvesteerd in de zorgverlening

Wij zijn niet afhankelijk van een multinational of investeringsfondsen. Elke euro die in Medispring geïnvesteerd wordt, wordt gebruikt om de software en ervaring van de gebruikers te verbeteren. 

Wij zijn 100% zelfstandig

Door ons coöperatief statuut kan Medispring nooit overgenomen worden door een ander bedrijf. U hebt de garantie dat uw IT en gegevens onafhankelijk zijn.

De zorgverleners blijven aan de leiding 

De Raad van Bestuur van Medispring is en blijft voor de meerderheid bestaan uit zorgverleners. Dit zorgt ervoor dat er op lange termijn rekening gehouden wordt met uw behoeften op terrein.

Medispring SCRL

Kantoren en Maatschappelijke zetel :
Place de l'Université 16/16
B-1348 Louvain-la-Neuve

BE0697.560.553

Support

+32 78 077 050
support@medispring.be
Van maandag tot vrijdag :
8u30-12u30 en 13u15-17u30
Zaterdag, zondag en feestdagen : gesloten (behalve voor de support van wachtposten - HWP)
Download TeamViewer